Winterwatervogels

KNNV Apeldoorn en IVN Apeldoorn verzorgen jaarlijks meerdere korte, oriënterende vogelcursussen. In deze cursus wordt behalve aan winterwatervogels ook aandacht besteed aan waarnemingsmethodiek en verrekijkers. Een kijker is immers een onmisbaar hulpmiddel als je vogels van dichtbij wilt bekijken.
Veel eendensoorten die in het hoge noorden broeden overwinteren in onze omgeving. Prachtvogels als smienten, wintertalingen of grote zaagbekken versieren onze wateren en maken het “vogelen” ook in herfst en winter tot een feest. Deze oriënterende cursus bestaat uit een avondbijeenkomst en aansluitend een excursie. Tijdens de excursie gaan we de vogels spotten op locatie.
Datum cursusavond: woensdag 24 november van 19.30 tot 22.00 uur in het in het Praktijkcentrum Bomen, Asselsestraat 328b, 7312TR in Apeldoorn
Datum excursie: (weersafhankelijk) zaterdag 27 november van 8.00 tot 14.00 uur. De uitwijkdatum i.v.m. slecht weer is zaterdag 11 december. De locatie wordt op de cursusavond bekendgemaakt.
Aanmelden: AANMELDEN KAN NIET MEER AANGEZIEN DE CURSUS IS VOLGEBOEKT
Meer informatie: bij voorkeur via dit e-mailadres of bel de contactpersoon: John Schelfhorst, 06-4648 4333.
Kosten: € 22,50. Leden van IVN en KNNV en vrienden van IVN Apeldoorn krijgen een korting. Wacht met betalen tot de ontvangst van de factuur met betalingsverzoek.