Paddenstoelenwerkgroep

Excursies: op maandagmiddagen inventariseert de paddenstoelenwerkgroep een terrein op verzoek van derden of naar eigen keuze in de omgeving van Apeldoorn. Soms ook buiten Apeldoorn, zoals bijvoorbeeld de Flevopolder, stuifzanden of landgoederen. Dit doen we het hele jaar door, uiteraard afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden.
Tellingen/inventarisaties: alle op naam gebrachte soorten worden door de werkgroep ook gemeld aan het landelijk Paddenstoelenkarteringsproject. Ook nemen we deel aan het monitoringproject van de Nederlandse Mycologische Vereniging (NMV).

Studie avonden: de leden van de werkgroep komen van augustus tot april eens per maand op dinsdagavond bij elkaar om zich verder in paddenstoelen te verdiepen. Soorten, die in het veld niet op naam gebracht konden worden, worden op dinsdagavond met behulp van gespecialiseerde boeken of microscopisch onderzoek te naam gesteld. Als er weinig of geen materiaal is, proberen wij onze kennis op peil te houden aan de hand van door leden gemaakte foto’s.
Aantal leden: 9.
Contactpersoon: Marian Poppema, 055-5413038, marianpoppema@gmail.com