Paddenstoelenwerkgroep

Apeldoorn en omgeving is rijk aan gebieden waar het hele jaar door paddenstoelen te vinden zijn. In en rond Apeldoorn groeien zo’n 800 verschillende soorten paddenstoelen. De leden van de werkgroep gaan dan ook regelmatig op pad om die gebieden te inventariseren op paddenstoelen. Daarnaast houdt de werkgroep studieavonden waarop de leden zich verder in paddenstoelen verdiepen en elkaar daarbij helpen.
Ben je geïnteresseerd in paddenstoelen en vind je het leuk om je daar verder in te verdiepen, of om jouw kennis met ons te delen? Dan ben je van harte welkom bij onze werkgroep.

Inventarisaties: Op maandagmiddagen in de periode van van maart-december inventariseert de paddenstoelenwerkgroep verschillende typen gebieden zoals bossen, stuifzanden en landgoederen in de directe omgeving van Apeldoorn en soms ook daarbuiten. Ook inventariseert de werkgroep soms terreinen op verzoek van eigenaren of beheerders. De op naam gebrachte waarnemingen worden doorgegeven aan het landelijk Paddenstoelenkarteringsproject van de NMV (Nederlandse Mycologische Vereniging).

Studie avonden: de werkgroep komt van augustus tot april eens per maand op dinsdagavond bij elkaar voor studie en verdieping. Soorten, die in het veld niet op naam konden worden gebracht, worden dan met behulp van gespecialiseerde boeken en microscopisch onderzoek gedetermineerd. Daarnaast proberen we op die avonden onze kennis op peil te houden aan de hand van door leden gemaakte foto’s.

Aantal leden: 9.
Contactpersoon: Marian Poppema, 055-5413038, marianpoppema@gmail.com